Contact
Trainers
Martin van der Leer

Trainers

De trainers van Mammoet Academy zetten zich elke dag weer in om kennis over te dragen aan hun kandidaten. Maar wie zijn deze mannen nu eigenlijk? Hoog tijd om kennis te maken!

Klik op de namen van de trainers om meer over hen te weten te komen. 

Trainer

Mijn naam is Martin van der Leer en ik ben Senior Trainer bij Mammoet Academy. Ik ben 58 jaar en ben mijn hele loopbaan al werkzaam in de hijskranen, hoogwerkers en alle aanverwante machines.

Na mijn opleiding op de ATS en militaire dienstplicht ben ik begonnen als kraanmonteur en later werkplaats chef bij een kraan importeur. Na 14 jaar was ik aan carrière switch toe en ben ik kraan inspecteur verticaal transport en middelbaar veiligheidskundige geworden, iets dat ik 12 jaar heb gedaan.

In 2011 ben ik bij de Mammoet Academy begonnen, toen nog het Mammoet training center heette, en dit werk doe ik nog steeds met veel plezier! Mijn werk bestaat uit het geven van alle trainingen binnen de Academy en het helpen bij ontwikkelen van trainingen (subject matter expert). Ik geef voor Mammoet ook trainingen in het buitenland aan Mammoet collega’s en vind dit altijd weer een uitdaging en leuke afwisseling.

Buiten werktijd vind ik het leuk om met mijn vrouw te gaan varen met onze boot en te genieten van de natuur, zowel boven als onder water (duiken). 

Graag tot ziens!

Trainer

Hi, mijn naam is Freek Smit en ik ben een van de trainers hier op de Mammoet Academy. Begin vorig jaar ben ik hier aan de slag gegaan en ik geef op dit moment diverse trainingen variërend van Heftruck tot Machinist Mobiele Kraan en zo’n beetje alles er tussenin.

Voordat ik hier bij Mammoet aan de slag ben gegaan heb ik jaren als trainer bij een ander bedrijf gewerkt. Daarvoor heb ik zo’n 15 jaar in “Oil&Gas” gezeten bij bedrijven als ABB, Fluor, CB&I en Heerema.

Ik vind het superleuk om hier bij Mammoet trainingen te kunnen geven en op die manier met bijna iedereen van Mammoet in contact te komen.

Naast het trainen zit ik in mijn vrije tijd graag op de motor. Dat en parachutespringen zijn mijn grootste passies.

Trainer

Mijn naam is Rutger Kamphuis. Kort na mijn opleiding tot docent werktuigbouwkunde ben ik begin 2009 als engineer begonnen bij Mammoet Europe in Schiedam. In deze hoedanigheid heb ik de mogelijkheid gehad om over de hele wereld te werken aan uitdagende projecten.

Na 10 jaar met veel plezier het engineering werk gedaan te hebben rees de vraag bij mezelf of ik niet eens iets in het onderwijs moest gaan doen, omdat ik toch een opleiding tot docent gevolgd heb. Op datzelfde moment was de Global Academy op zoek naar een nieuwe trainer en heb ik de stap kunnen nemen om het werken bij Mammoet te kunnen combineren met het lesgeven.

Inmiddels ben ik al een paar maanden bezig bij het trainingscentrum te Hoogvliet en heb na een inwerkperiode al een aantal trainingen mogen verzorgen.

Ook heb ik met mijn engineering achtergrond al kunnen bijdragen in de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en lesmateriaal. Samen met het fantastische team hoop ik vele collega’s en externe cursisten te mogen verwelkomen bij de Mammoet Academy voor één van de opleidingen die wij hier aanbieden.

Trainer

Hallo, mijn naam is Willem en ik ben sinds 2012 trainer bij Mammoet Academy.

Zelf ben ik al sinds mijn 16e werkzaam in de kranenwereld. Voordat ik bij Mammoet werkte heb ik onder andere als kraanmachinist en montage medewerker gewerkt, daarnaast heb ik ook nog veel ervaring in de categorie (zwaar) transport. 

Omdat Mammoet een tekort aan praktijk trainers had én ik toe was aan een carrière switch ben ik uiteindelijk in mijn huidige functie terecht gekomen.  

Mijn werkgebied betreft voornamelijk het geven van praktijk trainingen zoals onder andere de Heftruck, Hoogwerker en Mobiele Kraan.
Ook word ik af en toe ingehuurd door de kraanverhuur als machinist om in het veld te assisteren met een kraan, dit kan met een rups- of een telekraan zijn.

Het mooiste aan mijn vak vind ik het overbrengen van vakkennis naar onze cursisten. Belangrijk is dat mensen verder kunnen groeien in hun loopbaan en wij als trainers geven hen de handvatten om dit mogelijk te maken.
Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat medewerkers, zowel intern als extern, aan alle certificeringen en regelgeving voldoen, ook dat is een belangrijke taak van ons als trainer.

Wanneer ik niet aan het werk ben geniet ik van het sleutelen aan oude auto’s en tractoren, daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe met de boot te gaan varen.